بلوک هبلکس چیست؟
بلوکهای هبلکس (AAC – Autoclaved Aerated Concrete) نوعی از مصالح مدرن ساختمانی هستند که از بتن سبک و متخلخل ساخته میشوند. این بلوکها با استفاده از فرآیند خاصی به نام اتوکلاوینگ تولید میشوند، که در آن بتن تحت فشار و دمای بالا قرار میگیرد تا خواص فیزیکی و مکانیکی بهتری پیدا کند. به همین دلیل در برخی از اوقات با نام بتن هوادار اتوکلاو شناخته میشوند و به صورت مخفف با ACC نمایش داده میشوند.
لازم به ذکر است که این نوع مصالح ساختمانی دارای ویژگیها و مزایایی بسیار خاص و ویژهای هستند. به همین دلیل در حال حاضر به عنوان یکی از پرطرفدارترین بلوکهای ساختمانی در ساخت پروژههای مختلف با کاربردهای صنعتی، اداری و تجاری به کار میروند.
همچنین با توجه به سرعت استفاده از بلوکهای هبلکس در ساختمانسازی، امروزه این نوع از مصالح ساختمانی در انواع سبک، متوسط و سنگین تولید به بازار عرضه میشود. خوب است بدانید بلوکهای متوسط برای ساخت دیوارهای خارجی و نوع سنگین آنها برای ساخت دیوارهای پشتیبان به کار میروند. همچنین هبلکسهای نوع سبک نیز برای ساخت دیوارهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
مشخصات فنی بلوک هبلکس
برای تولید بلوک هبلکس تحقیقات زیادی انجام شده و بررسیهای مختلفی تحت شرایط آزمایشگاهی بر روی آن صورت گرفته است. بنابراین این محصولات متناسب با نیاز بازار به ساخت مصالح جدید ساختمانی و ارزیابیهای کیفی و کمی بسیاری تولید گردیدهاند. بر همین اساس باید بدانید که در ساخت این نوع مصالح ساختمانی، ترکیبات مختلفی همچون مواد زیر با ویژگیهای ساختاری مختلف به کار میروند.
آهک:
آهک از جمله مصالح بسیار مهم ساختمانی بوده که در فرایند ساخت این نوع بلوکهای هبلکس مورد استفاده قرار میگیرد. بهطوریکه وجود آن در این نوع بلوکها، منجر به ایجاد خاصیت ضد آکوستیک و ضد حرارت میشود.
آلومینیوم:
یکی از مهمترین، عناصر تشکیل دهنده بلوکهای هبلکس پودر آلومینیوم به حساب میآید. وجود این عنصر در ساخت این نوع از بلوکهای ساختمانی باعث ایجاد تخلخل در آن شده و نقش اصلی در به وجود آمدن سلولهای هوایی دارد.
سیلیس:
سیلیس عنصری بسیار مهمی در تولید بلوکهای هبلکس است که وجود آن در ایجاد خاصیت ضد حریق این نوع مصالح ساختمانی تاثیر دارد.
نحوه تولید بلوک هبلکس
برای تولید بلوکهای هبلکس در مرحله اول سیلیس، آهک و سیمان را با یکدیگر مخلوط کرده و مقداری آب به ترکیب مورد نظر میافزایند. سپس این مواد را به کمک میکسرهایی که برای این منظور ساخته شده، مخلوط کرده تا به خوبی ترکیب شوند. پس از آن مقداری پودر آلومینیوم به ترکیب فوق اضافه کرده و در قالبهای مشخص شدهای که برای ساخت بلوکها در نظر گرفته شده میریزند. البته پیش از آن باید برای آمادهسازی قالبها، آنها را به مادهای چرب آغشته کرده تا از چسبندگی ملات با قالبها جلوگیری گردد.
سپس مواد مورد نظر را به داخل قالب ریخته تا به کمک ترکیب شیمیایی به وجود آمده بین آب، پودر گچ و آلومینیوم و ایجاد گاز هیدروژن، ملات مورد نظر منبسط شده و عناصر آن کاملا به یکدیگر بچسبند. لازم به ذکر است که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی به وجود آمده، حبابهایی از هوا درون دوغاب اولیه به وجود میآیند که باعث ایجاد تخلخل داخل مواد، حجیم شدن دوغاب و پر شدن تمام سطح قالب میشود.
جالب است بدانید که انبساط مواد اولیه باعث میشود حجم آنها تا ۳ برابر افزایش یابد. در این صورت حبابهای زیادی درون مواد شکل گرفته که باعث سبکتر شدن وزن بلوک هبلکس و ایجاد خاصیت عایقبندی در آن خواهد شد. در نهایت پس از انجام تمامی این مراحل، بلوکهای ساخته شده را از قالبها خارج کرده و آنها را با توجه به ابعاد مورد نظر که میتواند به صورت استاندارد یا سفارشی توسط مشتری تعیین شده باشد، برش میدهند و به بازار یا محل اجرای پروژه ارسال میکنند.
دانسیته بلوک AAC
دانسیته یا چگالی بلوکها را باید در حالتی که رطوبت ندارند و خشک هستند تعیین نمود. اما به طور کلی در هر متر مکعب، دانسیته این نوع بلوکها در حدود ۵۸۰ کیلوگرم خواهد بود. در حالیکه وزن مصالح قدیمی ساختمانی مثل آجر در هر متر مکعب، حدودا ۱۰ برابر بیشتر از بلوکهای AAC است. همچنین این نوع مصالح ساختمانی، وزنی بسیار پایینتری نسبت به سنگ دارند. در واقع سنگ نسبت به بلوکهای هبلکس ۳۰۰ برابر سنگینتر است. در صورتیکه بلوکهای AAC مقاومت بیشتری از سنگ داشته و در برابر فشارهای جانبی مثل زلزله نیز پایدارتر هستند.
ابعاد استاندارد بلوکهای هبلکس
در روند آشنایی با ویژگیها و مشخصات بلوک هبلکس بهتر است در خصوص ابعاد آن نیز اطلاعاتی را خدمتتان ارائه نماییم. این بلوکها ابعاد بزرگتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارند و همین مسئله باعث سرعت اجرای پروژه و صرفهجویی در هزینههای نهایی میشود. به طور کلی این بلوکها با طول ۶۰ سانتیمتر، ارتفاعی معادل ۲۰ یا ۲۵ سانتیمتر و عرضی در محدوده ۷.۵ تا ۲۰ سانتیمتر تولید میشوند. اما با توجه به شرایط اجرای پروژه میتوان با نظر مشتری آنها را به صورت سفارشی در ابعاد و اندازههای مختلف تولید نمود.
آشنایی با مزایا و معایب بلوک هبلکس
با پیشرفت تکنولوژی در ساخت مواد جدید ساختمانی، لزوم استفاده از لوازم و مصالح جدید در صنعت ساختوساز مسئلهای است که به صورت جدی توسط مهندسان، معماران، پیمانکاران و سازمان نظام مهندسی دنبال میگردد. در همین راستا میتوان از بلوک هبلکس نام برد که با سرعت بالایی در حال جایگزینی با مصالح ساختمانی قدیمی است. این بلوکها از جمله جدیدترین مصالح ساختمانی هستند که با توجه به فرایند تولید و موادی که در ترکیب آنها به کار رفته، امروزه به عنوان یکی از مهمترین مصالح ساختمانی از آنها یاد میشود.
در این مطلب سعی کردهایم در خصوص تمام مشخصات و ویژگیهای این ماده جدید ساختمانی توضیحات مهمی را بیان نماییم. بنابراین اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در صنعت ساختوساز فعالیت میکنید و تمایل به انتخاب بلوکهای هبلکس به جای مصالح قدیم ساختمانی دارید، در این مطلب با ما همراه باشید.
مزایای استفاده از بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس از جمله بلوکهای بتنی سادهای هستند که در فرایند ساختوساز و عملیات عمرانی کاربردهای بسیار گستردهای دارند. البته به طور حتم مزایا و ویژگیهای بسیار خاص آنها سبب گردیده به عنوان یکی از محبوبترین مصالح ساختمانی شناخته شوند. به همین دلیل در ادامه مطلب قصد داریم به شرح مزایا و ویژگیهای این نوع از مصالح ساختمانی پرداخته تا با بررسی آنها شناخت بهتری نسبت به این نوع مصالح ساختمانی به دست آورید.
وزن پایین
یکی از مهمترین مشخصههای این نوع از بلوکهای ساختمانی وزن پایین آنها محسوب میگردد. در واقع وجود این فاکتور باعث میشود فشار وارده به سازه به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند. علاوه بر آن منجر به مقاومت بالای ساختمان در برابر بارهای جانبی وارده گردیده و نقش بهسزایی در بالا بردن ایمنی ساختمان ایفا میکند.
استحکام بالا
مواد به کار رفته در تولید بلوکهای ساختمانی و روش تهیه آنها باعث بالا رفتن استحکام این مصالح ساختمانی و مقاومت آنها در برابر بارهای وارد شده به ساختمان یا تنشهای ایجاد شده میگردد.
مقاومت در برابر زلزله
مقاومت در برابر زلزله و فشارهای مختلفی که به ساختمان وارد میشود، از مشخصهها و ویژگیهای بارز این مصالح ساختمانی به حساب میآید. البته این ویژگی نیز به علت وزن پایین این نوع مصالح ساختمانی، روش نصب متفاوت آنها نسبت به مصالح قدیمی، ساختار خاص آنها و وجود تخلخل بالا داخل بلوک هبلکس ایجاد شده است.
مقاومت در برابر حریق
مقاومت در برابر آتشسوزی یکی از مهمترین مزایای استفاده از بلوکهای AAC محسوب میشود. خوب است بدانید که وجود عنصر سیلیس در ترکیبات ساخت این بلوکها چنین قابلیتی را در آنها به وجود میآورد. همچنین مقاومت بالا این بلوکها در برابر انتقال گرما باعث میشود در صورت وقوع آتشسوزی از انتشار آتش ممانعت کرده و نقش مهمی در جلوگیری از وسعت آتشسوزی و سرعت انتقال آتش داشته باشند.
عایق بندی مناسب بلوک هبلکس
پیش از ساخت بلوکهای AAC و استفاده از آنها در فرایند ساختوساز، مهندسان و پیمانکاران برای عایقبندی پروژههای ساختمانی از مواد عایقی جداگانه استفاده میکردند. اما وجود چنین مصالح ساختمانی با ساختاری متخلخلی که دارند، منجر به مقاومت بالا در برابر انتقال سرما و گرما میشود. همین مسئله باعث عدم نیاز به عایقبندی جداگانه در فرایند ساختوساز و کاهش وزن ساختمان میشود. همچنین یکی دیگر از بارزترین ویژگیهای این نوع بلوکهای ساختمانی، مقاومت آنها در برابر انتقال صدا محسوب میشود. بنابراین میتوان از آنها به عنوان عایق صوتی نیز نام برد.
سرعت بالای اجرا
وزن پایین و منظم بودن شکل بلوکهای AAC سبب گردیده سرعت استفاده از آنها در عملیات عمرانی و ساختمانی بسیار بالاتر از مصالح قدیمی باشد.
بلوک هبلکس بهترین گزینه برای در دیوار چینی
بلوکهای هبلکس در اندازههایی مشخص به شکلی کاملا منظم و یکدست تولید میشوند. به همین دلیل حمل و نقل بسیار راحتی داشته و برای دیوارچینی گزینه بسیار مناسبی به شمار میآیند. در واقع هر کارگر ساختمانی به راحتی با کمترین تخصص میتواند به کمک این بلوکها عملیات دیوارچینی را انجام دهند. بنابراین سرعت انجام کار با کمک بلوکهای هبلکس بسیار زیادتر از سایر مصالح ساختمانی است. علاوه بر آن میزان ملات بنایی برای دیوارچینی با بلوک هبلکس، در حدود یک چهارم زمانی است که از بلوکهای سیمانی استفاده میشود.
سهولت در استفاده
از دیگر مشخصات مهم این نوع مصالح ساختمانی که باید از آن اطلاع داشته باشید، سهولت در استفاده محسوب میشود. به عبارت دیگر این بلوکها به راحتی با اره برش خورده و میخ و پیچ به آسانی داخل آنها نفوذ میکنند. بنابراین به آسانی میتوان تمام اجزای مربوط به سیستمهای سرمایشی و گرمایشی مانند لولههای انتقال سیالات و سیستم برقکشی ساختمان را داخل دیوارهای ساخته شده با بلوکهای هبلکس جایگذاری کرد.
سازگاری با محیط زیست
وجود ترکیبات غیر سمی و کاملا طبیعی که در تولید بلوکهای هبلکس به کار میروند، در حفظ محیط زیست نقش بهسزایی دارند. همچنین استفاده از این مصالح ساختمانی منجر به حفظ منابع و انرژی و کاهش تولید مواد بازیافتی میشود. بنابراین از این جهت نیز سازگاری بالایی با مسئله محافظت از محیط زیست و کاهش اثرات زیست محیطی اجرای پروژههای عمرانی دارند.
ممانعت از کپکزدگی
در ساخت این بلوکها که بدون هوا تولید میشوند، هیچ گاز سمیای به کار نمیرود و تمامی مواد سازنده آن ترکیبات طبیعی بیخطر هستند. همین نکته از حضور حشرات، ویروسها، میکروبها و ایجاد قارچ در درون بلوکها جلوگیری میکند.
صرفهجویی اقتصادی
بلوکهای هبلکس از نظر اقتصادی دارای مزایای قابل توجهی هستند که میتوانند به کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری در پروژههای ساختمانی کمک کنند. در زیر به برخی از جنبههای اقتصادی این بلوکها اشاره کردهایم:
- کاهش هزینههای حمل و نقل به دلیل وزن سبک بلوکهای هبلکس
- کاهش هزینههای استخدام نیرو به جهت سهولت در نصب و وزن پایین
- کاهش زمان ساختوساز و هزینههای کلی پروژه به جهت سرعت بالای اجرای آنها
- کاهش هزینههای مربوط به گرمایش و سرمایش ساختمان به ویژه در مناطقی با آب و هوای متغیر به دلیل برخورداری از خاصیت عایقبندی
- کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات بلوک هبلکس در طول زمان، به دلیل مقاومت بالای آن در برابر فرسایش و ساخت با مصالح پایدار
- افزایش بهای ساختمان به جهت کیفیت بالای ساخت بلوکهای هبلکس
- کاهش تعداد مصالح مصرفی به جهت تولید با ابعاد دقیق و کاهش ضایعات تولید شده
معایب استفاده از بلوک هبلکس
پس از شناخت تمامی ویژگیها و مشخصات بلوکهای هبلکس بهتر است با مواردی که میتوان از آنها به عنوان مشکلات استفاده از این بلوکها یاد کرد نیز آشنا شوید. بنابراین در ادامه مطلب در خصوص آنها توضیح داده و برخی از معایب بلوکهای AAC را بیان خواهیم نمود. به این ترتیب میتوانید با شناخت کامل نسبت به این مصالح ساختمانی اقدام به استفاده از آنها در فرایند ساختوساز کنید.
قیمت بلوک AAC
قیمت بلوکهای هبلکس نسبت به سایر مصالح ساختمانی مثل سیمان، آجر و انواع دیگر مقداری بالاتر است. اما با توجه به مزایا و ویژگیهایی که این بلوکها دارند، استفاده از آنها در طول زمان از لحاظ اقتصادی به صرفهتر خواهد بود. اما با توجه به اینکه قیمت یک شاخص مهم در تصمیمگیری و انتخاب آنها محسوب میشود، بهتر است پیش از خرید در این زمینه تحقیقات و بررسیهای لازم را انجام دهید.
جذب نامناسب آب
بلوک هبلکس در لایه اولیه خود آب بسیار زیادی جذب میکند. به همین دلیل باید در فرایند دیوارچینی توجه نمایید که سطح بلوکها خیس بوده تا بتوانند به مصالح ساختمانی چسبیده و استحکام مورد نظر را ایجاد کنند.
نشست بلوک سبک هبلکس
با توجه به وزن سبک بلوکهای هبلکس، احتمال نشت آنها در طول زمان وجود دارد. البته این مسئله به دلیل عدم توجه به دیوارچینی صحیح، بیتوجهی به خیس بودن سطح بلوکها در هنگام دیوارچینی و عدم چسبیدن آنها به مصالح ساختمانی، استفاده از ملات ساختمانی نامناسب به جای چسب هبلکس و عدم توجه به محاسبات مهندسی در خصوص فشار وارد شده از سمت ساختمان به دیوارها به وجود میآید.
نامناسب بودن برای ساخت دیوارهای باربر
وجود حفرههای متعدد و تخلخل بالای بلوکهای هبلکس باعث میشود، تحمل و مقاومت فشاری آنها کاهش پیدا کند. بنابراین آنها گزینه مناسبی برای ساخت دیوارهای باربر محسوب نمیشوند.
دسترسی محدود
به دلیل جدید بودن بلوکهای هبلکس و عدم فراگیری استفاده از آنها، در برخی از مناطق دسترسی به بلوکهای هبلکس محدود بوده و امکان استفاده از آنها وجود ندارد.
جهت بررسی کامل تر و تخصصی تر مزایا و معایب بلوک هبلکس آپدیت ۱۴۰۳ کلیک نمایید
کاربردهای بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس را میتوان در محیطهای خیلی سرد و گرم برای جلوگیری از انتقال دما استفاده کرد. همچنین به کار بردن آنها به عنوان مصالح ساختمانی در مکانهایی که در معرض آتش سوزی قرار دارند گزینه بسیار مناسبی به حساب میآید. علاوه بر آن میتوان انواع نماهای سنگی، کامپوزیت و سیمانی را بر روی دیوارهای هبلکس اجرا نمود. بنابراین گزینه مناسبی برای ساخت دیوارهای خارجی ساختمانهای مختلف به حساب میآیند.
کارخانهها، مکانهای عمومی، استودیوهای ضبط صدا، بیمارستانها، مناطق زلزلهخیز، کانالهای حرارتی، ساخت خانههای سبز، تعمیر و بازسازی پروژههای قدیمی، ساخت سازههای پیشساخته و غیره از جمله کاربردهای گسترده بلوکهای هبلکس محسوب میشوند که میتوان به آنها اشاره نمود.
طریقه استفاده از بلوکهای هبلکس
به کار بردن بلوکهای AAC در روند ساختوساز با توجه به مشخصات و ویژگیهایی که دارند بسیار آسانتر از مصالح قدیمی است. همچنین روش نصب و استفاده از آنها نیز تفاوتهایی با شیوههای قدیمی دارد. به طور مثال آجر را میتوان به صورت خام در ساختمانسازی استفاده کرد. اما برای به کار بردن بلوکهای هبلکس باید سطح آنها را کاملا خیس نموده و سپس در ردیفهای دیوارچینی قرار داد. شایان توجه است که خیس کردن بلوکها به جهت افزایش خاصیت عایقبندی بلوکها و بالا بردن میزان چسبندگی آنها به ملات ساختمانی انجام میشود.
نکات استفاده از هبلکس در دیوار چینی
برای بهرهبرداری مناسبتر از بلوکهای هبلکس در ساختمانسازی بهتر است، نکات مهم استفاده از آنها را بدانید. بنابراین در ادامه مطلب برخی از مهمترین آنها را به شرح زیر بیان کردهایم:
- برای استفاده از بلوک هبلکس در فرایند دیوارچینی کافی است فقط سطح رویی آن را خیس کنید.
- پس از پایان دیوارچینی بدون نیاز به استفاده از آستر گچ و خاک، میتوان آستر نهایی گچ را روی آنها اجرا کرد.
- پس از پایان عملیات دیوارچینی بهتر است تمامی بندهای افقی و عمودی بلوکها را به کمک چسب هبلکس بندکشی کنید.
- پس از پایان کار، باید بخشهایی از دیوار را خیس کرده تا به بلوکها آسیبی نرسد و از کیفیت کار دیوارچینی کم نشود.
- در صورت استفاده از بلوکهای گازی باید حداقل یک روز قبل از مصرف، آنها را از کیسهها خارج کرده تا به تعادل نسبی با رطوبت و دمای محیط برسند.
- حتما در فرایند دیوارچینی به کیفیت چسب هبلکس توجه نماید.
- باید بدانید که استفاده از چسبهای هبلکس به دلیل مقاومت بسیار بالا، منجر به افزایش استحکام دیوارها و بالا رفتن مقاومت ساختمان میشود.
راهنمای نگهداری از بلوکهای هبلکس
یکی دیگر از اصول مهمی که باید زمان خرید بلوکهای هبلکس مورد توجه قرار بگیرد، شرایط مناسب نگهداری از آنها در کارخانه و هنگام حملونقل محسوب میگردد. لازم به ذکر است که عدم توجه به این نکته، باعث کاهش کیفیت بلوکهای هبلکس و اتلاف سرمایه میشود. به عنوان اولین نکته توجه کنید که جابهجایی بلوکها با دست احتمال آسیب رسیدن به آنها را افزایش میدهد. پس باید برای حملونقل بلوکها از پالتهای مخصوص اینکار استفاده کنید. همچنین باید از برخورد هرگونه آلاینده با بلوکها مانند روغن جلوگیری نموده و آنها را داخل کیسههای هوابندی شده نگهداری نمایید.
علاوه بر آن باید بلوکهای هبلکس را در مکانهای خشک و به دور از رطوبت نگهداری کنید. در نهایت باید هنگام حملونقل بلوکها، از تجهیزات مناسب استفاده نموده تا از آسیب رسیدن به آنها جلوگیری گردد.
راهنمای خرید بلوک هبلکس
پیش از اقدام به خرید بلوکهای هبلکس باید به نکات مهمی توجه کنید تا مطمئن شوید بهترین گزینه را برای پروژه مورد نظر انتخاب کردهاید. اولین نکته توجه به ویژگیها و مشخصات فنی محصول است. به طور مثال با توجه به اینکه این نوع مصالح ساختمانی در ابعاد مختلفی تولید میشوند، باید پیش از هر کاری سایز مناسب آنها را جهت افزایش بهرهبرداری و کاهش هزینهها در پروژه تعیین نمایید. علاوه بر آن هنگام خرید باید از سالم بودن بلوکها، برخوردار بودن آنها از سطحی صاف و یکدست، بدون هرگونه برآمدگی و ناهمواری مطمئن شوید.
توجه به کیفیت ساخت بلوک هبلکس، استفاده از مواد مرغوب در تولید، گذراندن تمامی مراحل استانداردسازی، داشتن گواهیهای تاییدیه کیفیت و برخورداری از مقاومت فشاری مناسب، از نکات مهمی هستند که باید پیش از خرید لحاظ گردند. توجه به نوع عایقبندی، وزن بلوک، کیفیت چسب و نوع چسب به کار رفته برای استفاده از بلوکها، میزان تخلخل موجود در بلوک و توجه به شهرت برند سازنده از جمله پارامترهای حائز اهمیت در هنگام انتخاب بلوکهای سبک هبلکس محسوب میشوند.
بررسی قیمت بلوک هبلکس
برای تعیین قیمت بلوکهای هبلکس باید به معیارها و ویژگیهای مختلفی توجه نمود. از جمله مهمترین آنها میتوان به ابعاد بلوک، درجه کیفیت آن، نوع بستهبندی جهت جابهجایی، هزینههای حملونقل، اعتبار برند سازنده، کیفیت مواد به کار رفته در ساخت اشاره نمود. البته مواردی نیز مثل تغییرات نرخ ارز، سیاستگذاریهای دولت، میزان بازار عرضه و تقاضا و رقابت بین برندهای سازنده نیز در تعیین قیمت آنها و ایجاد نوسان در قیمتها موثر هستند.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص تمامی ویژگیها و مشخصات بلوک هبلکس که یکی از جدیدترین نوع مصالح بتنی است صحبت کردیم. همچنین بیان نمودیم که این بلوکها از موادی همچون شن، ماسه، سیمان، سیلیس و غیره تشکیل شدهاند. پس استفاده از آنها مزایای زیادی همچون ایجاد عایق مناسب حرارتی و صوتی در ساختمان، سهولت در نصب، سرعت بالای مونتاژ، مقاومت کششی و فشاری مناسب و کاهش هزینههای اجرای پروژههای ساختمانی را در بر دارد.
البته مهمترین نکته در هنگام استفاده از این مصالح جدید ساختمانی کیفیت تولید آنها از لحاظ مواد به کار رفته در ساخت و روند تولید محسوب میشود. به همین دلیل باید آنها را از برندهای معتبر مانند بلوک هبلکس رضوی و از محلی معتبر تهیه نمایید. برای این منظور میتوانید با مشاوران و کارشناسان مجموعه ساختمانی بیلدر تماس گرفته تا خریدی مطمئن و متفاوت را تجربه کنید.