مقاله

بررسی جامع نکات اجرایی بلوک هبلکس

راهنمای نگهداری از بلوک هبلکس

مقدمه – نکات اجرایی بلوک هبلکس

امروزه در صنعت ساخت ساختمان ها، از بلوک های متنوعی استفاده می شود اما یکی از بلوک های پرکاربرد در صنعت فوق، بلوک هبلکس می باشد. بلوک هبلکس از سیلیس، آهک، آلومینیم و سیمان ساخته شده است و وزن آن در مقایسه با سایر انواع بلوک ها بسیار پایین تر می باشد. این بلوک به دلیلِ داشتنِ ویژگی هایی از قبیلِ مقاومت بالا در برابر رطوبت، عایق بودن در برابر حرارت و عایق بودن در برابر صدا، توسط بسیاری از پیمانکاران ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم تا نکات اجرایی بلوک هبلکس را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم علاقه دارید تا با نکات اجرایی فوق، بیشتر آشنا شوید، تا پایان با ما همراه باشید.

خرید بلوک هبلکس

در ساختار بلوک هبلکس می توان فرآیند های سوراخ کاری و اره کشی را به راحتی انجام داد.

ملات مورد استفاده در فرآیند اجرای دیوار هبلکس

در فرآیند اجرای دیوار هبلکس، باید از ملات خاصی به نام بستر نازک استفاده شود. این ملات را چسب بلوک نیز می نامند. البته در فرآیند فوق، بهتر است تا ملات معمولی و سنتی را در رج اول مورد استفاده قرار دهند تا استحکام دیوار افزایش یابد.

نکته ای دیگر اینکه، میزان جذب آب توسط بلوک های هبلکس، بسیار بالا می باشد. به همین دلیل، شما باید در هنگام اجرای دیوار هبلکس، از ملات خشک نیز استفاده کنید تا مقدار جذب آب به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و روانی مورد نیاز برای اجرا نیز به دست آید.

نکاتی بسیار مهم که قبل از استفاده از بلوک هبلکس باید رعایت شوند

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا نکات اجرایی بلوک هبلکس که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند را مورد بررسی قرار دهیم. برخی از شرکت های تولید کننده بلوک هبلکس، این بلوک را در پالت ها و یا کیسه هایی خاص قرار می دهند. در چنین حالتی، شما باید پس از خرید بلوک هبلکس و یک روز قبل از نصب این قبیل از بلوک ها، آنها را از بسته بندی هایشان خارج کنید تا با دما و رطوبت محیط سازگار شوند.

همچنین، اگر قصد دارید تا بلوک های هبلکس را برای مدتی خاص، انبار کنید، باید آنها را به صورت مرتب، مرطوب و خشک نمایید تا کیفیت اولیه و ایده آل خود را حفظ کنند.

بلوک هبلکس

در فرآیند ساخت دیوار هبلکس باید از ملات خشک (پودر خشک و آب) استفاده شود.

نحوه ساخت ملات خشک یا چسب هبلکس 

یکی از مواردی که در مبحثِ بررسی نکات اجرایی بلوک هبلکس، باید آن را مد نظر قرار دهید، نحوه ساخت ملات خشک یا چسب هبلکس می باشد. به منظور انجام این کار، شما باید پودر خشک و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. فرآیند مخلوط کردن بهتر است تا به صورت مکانیزه و با سرعت پایینی انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل گردد.

نکته ای دیگر اینکه، عمر مفید ملات خشک پس از تولید، حدود 5 ساعت است. پس از گذشت 5 ساعت، استفاده از ملات امکان پذیر نمی باشد. همچنین، برخی از افراد پس از گذشتِ 5 ساعت، به منظور استفاده مجدد از ملات خشک، به آن آب اضافه می کنند. این عمل مجاز نمی باشد و کارایی لازم را ندارد.

بلوک هبلکس

در فرآیند ساخت دیوار هبلکس باید نکات اجرایی بلوک هبلکس حتما در نظر گرفته شوند.

بررسی برخی از اصول اجرایی در هنگام ساخت دیوار هبلکس 

در این بخش از مقاله‌ی بررسی جامع نکات اجرایی بلوک هبلکس، برخی از اصول اجرایی در هنگام ساخت دیوار با استفاده از این بلوک را به شما توضیح خواهیم داد.

در فرآیند طراحی دیوار هبلکس، بخش فوقانی و پایینی دیوار باید فاقد هرگونه منفذ و یا حفره ای باشند. سازنده دیوار هبلکس باید تمامی منافذ و روزنه ها را با ملات خشک (چسب هبلکس) بپوشاند. همچنین، ملات هایی که در ساختار دیوار هبلکس مورد استفاده قرار می گیرند، باید در قسمت بالایی و پایینی دیوار به صورت یکنواخت توزیع شوند.

نکته ای دیگر اینکه، در هر رج از دیوار هبلکس، درزهای عمودی باید از همدیگر حدوداً 15 سانتی متر فاصله داشته باشند. با این حال، سازنده دیوار می تواند درزهای فوق را در مرکز بلوک نیز قرار دهد.

خرید بلوک هبلکس 

در ایران، مراکز و کارخانه های مختلفی بلوک هبلکس را به فروش می رسانند. شما باید این بلوک را از مراکزی خریداری نمایید که از اعتبار بالایی برخوردار هستند و بلوک های خود را با استفاده از متریال درجه یک طراحی می کنند. به عنوان مثال، هبلکس رضوی، یکی از بهترین بلوک های موجود در بازار ایران می باشد. شما می توانید فرآیند خرید هبلکس رضوی را از طریق هلدینگ ساختمانی بیلدر انجام دهید. محصولات این هلدینگ، با قیمتی مناسب به کاربران ارائه می شوند.

سخن پایانی

در این مقاله، نکات اجرایی بلوک هبلکس را به شما توضیح دادیم. بلوک هبلکس، وزن نسبتاً پایینی دارد و عایق حرارت، رطوبت و صدا نیز می باشد. به همین دلیل، در اکثر ساختمان های امروزی، از بلوک فوق استفاده می شود. بررسی کامل مزایا و معایب بلوک هبلکس { ۱۴۰۳ }

همچنین بخوانید => تفاوت و فرق بلوک هبلکس با بلوک های سیمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *