مقاله

🧱 کاهش جذب آب در بلوک هبلکس با فناوری نانو | راهکاری مدرن و علمی

کاهش جذب آب بلوک هبلکس
موضوعکاهش جذب آب بلوک هبلکس با نانوذرات
مزایاسبک وزنی، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش
نانوذرات موثرنانوگرافن، اکسید گرافن، نانوسیلیکا، نانوتیتانیوم دی‌اکسید، نانولوله‌های کربنی
روش بهینه استفادهاستفاده از محلول‌های نانو پوششی بعد از تولید بلوک‌ها
پیشنهادخرید نانوذرات از مراکز معتبر، مشاوره با هلدینگ ساختمانی بیلدر

کاهش جذب آب بلوک هبلکس

استفاده از مواد نانو برای کاهش جذب آب در بلوک هبلکس

بلوک های هبلکس که به عنوان بلوک های هوادار اتوکلاو شده (AAC) نیز شناخته می شوند، از جدیدترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی استفاده شده در صنعت سخت و ساز مدرن می باشند. این بلوک که از ترکیب سلیس، سیمان، گچ، آهک، پودر آلومینیوم و آب ساخته شده به علت مزایای بی شماری که دارد در بسیاری از پروژه های ساختمانی، جهت دیوارچینی دیوارهای داخلی ، خارجی و سقف ها مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله  خواص اصلی این بلوک، سبک وزنی آن می باشد که به دلیل وجود حباب های هوا در ساختار داخلی آن سبب کاهش چگالی این بلوک نسبت به مصالح سنتی نظیر بلوک های سیمانی و آجر شده است. این ویژگی نه تنها باعث کاهش وزن نهایی سازه شده  بلکه سبب تسهیل در حمل و نقل ، سرعت نصب و اجرا نیز شده است. به علاوه بلوک هبلکس دارای ویژگی عایق حرارتی بالا می باشد که می تواند به صورت موثری انرژی مصرفی برای تهویه و سرمایش ساختمان ها را کاهش دهد.

این ویژگی خصوصا برای مناطقی که آب و هوای گرم و سرد دارند سبب کاهش چشمگیری در هزینه های انرژی و بهبود بهره وری ساختمان می شود. همچنین بلوک های هبلکس به علت ساختار سلولی که دارند، عایق صوت نیز می باشند و توانایی بالایی درکاهش انتقال صدا در محیط های مختلف را دارند. علاوه بر این این بلوک ها مقاومت بالایی در برابر آتش دارند که سبب  افزایش ایمنی ساختمان ها می گردد.

جذب بالای آب در بلوک های هبلکس باعث ایجاد ترک در سطح شده و سبب جدا شدگی اندود های لازم برای اجرا کاشی ، سرامیک و … می گردد. مقاله پیش رو به بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات در بلوک های هبلکس می پردازد  و اثر آن بر جذب بالای آب  در بلوک های هبلکس را  بررسی می کند. مقاله پیشنهادی => ( علت ترک در دیوار هبلکس 🧱 | بررسی جامع علل و راهکارها )

قیمت بلوک هبلکس

اهمیت استفاده از مواد نانو (کاهش جذب آب بلوک هبلکس )

یکی از راه حل های موثر برای کاهش جذب آب بالا در هبلکس استفاده از مواد نانو می باشد. استفاده از مواد نانو به ویژه در سال های اخیر به عنوان یک راه حل نوآورانه برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی مصالح ساختمانی رواج پیدا کرده است. نانو گرافن، اکسید گرافن، نانو سیلیکا، نانو ذرات نیتانیوم دی اکسید و نانو ذرات کربن از جمله نانو ذراتی هستند که در کاهش  جذب آب در بلوک هبلکس موثر هستند. در ادامه به توضیحات بیشتر در خصوص هر یک از این نانو ذرات  پرداخته می شود.

مواد نانو و تاثیر آن ها بر خواص بلوک های هبلکس

نانوگرافن و تاثیر آن بر جذب آب بلوک های هبلکس

نانوگرافن یکی از مواد نانو با خواص ویژه است که به دلیل خاصیت آب گریزی که دارد می تواند به صورت موثر جذب آب در بلوک های هبلکس را کاهش می دهد. طبق بررسی های انجام شده افزودن نانو گرافن به بتن هبلکس سبب بهبود  مقاومت فشاری و کششی بلوک ها شده و همچنین به دلیل تقویت ساختار میکروبتن مانع نفوذ آب به داخل بلوک ها می شود.

اکسید گرافن و تاثیر آن بر جذب آب بلوک های هبلکس

اکسید گرافن یکی دیگر از مواد نانو است که به دلیل ساختار سطحی و ویژگی های فیزیکی خاص خود به طور موثری جذب آب در بلوک هبلکس را کاهش می دهد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان می دهد اکسید گرافن با ایجاد یک لایه محافظ روی سطح بلوک های هبلکس مانع از نفوذ آب به درون آن می شود. علاوه بر آن اضافه کردن اکسید گرافن به بتن موجب بهبود مقاومت در برابر شرایط محیطی مرطوب و دمایی متفاوت  می شود.

نانو سیلیکا و تاثیر آن بر جذب آب بلوک هبلکس

نانو سیلیکا نیز از دیگر مواد نانو موثر در کاهش جذب آب در بلوک های هبلکس می باشد که به دلیل اندازه ذرات کوچک خود در میان خلل و فرج های میکروسکوپی موجود در بلوک هبلکس نفوذ کرده و موجب تقویت ساختار و کاهش جذب آب در بلوک هبلکس می شود. علاوه بر آن وجود ذرات نانو سیلیکا در بلوک هبلکس موجب افزایش مقاومت فشاری و کاهش ترک خوردگی در بلوک می شود.

نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید (TiO2)

تیتانیوم دی اکسید به عنوان یک ماده نانو شناخته می شود که به طور ذاتی خاصیت آب گریزی دارد. این ماده معمولا به عنوان پوشش روی سطح بلوک های هبلکس قرار می گیرد. این ماده در شرایط محیطی مرطوب باعث ایجاد لایه محافظ بر روی سطح بلوک می گردد. این ماده همچنین دارای خاصیت ضد باکتری و ضد آلودگی می باشدکه بر دوام بلوک در برابر عوامل محیطی نیز بسیار موثر می باشد.

نانو ذرات کربن و تاثیر آن بر جذب آب بلوک هبلکس

نانو لوله های کربنی (CNT) از پیشرفته ترین مواد نانو هستند که به استحکام بالا و خواص مکانیکی عالی مشهور هستند. این ماده ، ساختار بتن بلوک را تقویت کرده و مقاومت آن را در برابر جذب آب افزایش می دهد. همچنین به صورت قابل توجهی مقاومت مکانیکی و کششی بلوک هبلکس را افزایش می دهد.

روش های افزودن مواد نانو به بلوک های هبلکس

برای استفاده از مواد نانو در بلوک های هبلکس روش های مختلفی وجود دارد .یکی از این روش ها افزودن پودر نانو به مخلوط بتن قبل از فرایند تولید بلوک می باشد که مانع از انجام واکنش لازم میان پودر آلومینیوم ، آهک و سیمان می گردد. به همین دلیل استفاده از این روش توصیه نمی شود. بهترین روش برای این منظور استفاده  از محلول های نانو پوششی هستند که پس از اجرا بلوک جهت دیوارچینی روی سطح بلوک ها پاشیده می شود.

کلام آخر

در استفاده از مواد نانو باید به این نکته توجه شود که نباید از مواد نانویی استفاده کرد که  جذب آب بلوک هبلکس را به صفر برساند و سطح بلوک را آیینه ای کند بلکه باید از نانو ذراتی استفاده گردد که جذب آب بلوک هبلکس را به درصد مشخصی برساند. به همین دلیل توصیه می شود  این مواد از مراکز معتبر خریداری گردد. گروه صنعتی بیلدر عرضه کننده بلوک های هبلکس در سایزهای مختلف به همراه کلیه اتصالات مربوط به آن می باشد. جهت پاسخگویی به سوالات و دریافت مشاوره در خصوص بلوک های هبلکس می توانید با کارشناسان هلدینگ ساختمانی بیلدر تماس 05631086 حاصل فرمایید.

برخی از منابع :

اثر نانو سیلیکا بر خواص مکانیکی و جذب آب AAC

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950061818301387?via%3Dihub

بررسی استفاده از نانو دی‌اکسید تیتانیوم به‌عنوان پوشش روی AAC برای افزایش مقاومت در برابر آب

https://www.mdpi.com/2079-4991/10/4/755

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *