مقاله

مقایسه کامل ویژگی های اجرایی محصولات رایج دیوار چینی

سرعت اجرای دیوارچینی بلوک هبلکس

در این مقاله به مقایسه و بررسی ویژگی های اجرایی و فنی سه محصول رایج در دیوار چینی خواهیم پرداخت.

موضوعاتی که مورد بررسی قرار خواهند گرفت به شرح زیر می باشد:

1- وال پست مطابق پیوست 6 آیین نامه 2800

2- میلگرد بستر و قطعات اتصالی مطابق نشریه 729

3- ملات مصرفی

4- سرعت اجرا

5- تاسیسات

6- نازک کاری

7- نماهای سنگی، کاشی و سرامیک

8- ضایعات اجرایی

وال پست مطابق پیوست 6 آیین نامه 2800

مقاطع وال پست ها متناسب با وزن مخصوص بلوک ها متفاوت هستند. با این اوصاف در بلوک های سفالی شاهد مقاطع سنگین تر و در بلوک های لیکا مطابق ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی شاهد مقاطع سبک تر نسبت به بلوک های سفال خواهیم بود. در بلوک های هبلکس به واسطه کاهش حدودا 30 درصدی وزن مخصوص مقاطع سبک تر و بالتبع عملکرد بهتری در هنگام زلزله خواهد داشت.

وال پست

وال پست

میلگرد بستر مطابق نشریه 729 مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی

در بلوک های سفالی و لیکا مطابق ضوابط مندرج در نشریه 729 بایستی از میلگرد بستر و قطعات اتصالی مرتبط با فواصل مشخص استفاده کرد. این در حالی است که در بلوک هبلکس به واسطه ضخامت ملات بستر( استفاده از چسب با ضخامت 2 تا 3 میلی متر) از بست های تخت و قطعات مرتبط استفاده می شود که به لحاظ هزینه ای حدودا 25 تا 30 درصد ارزانتر از میلگرد بستر و قطعات اتصالی آن می باشد.

بست تخت فلزی بلوک هبلکس

بست تخت فلزی بلوک هبلکس

ملات مصرفی

همان طور که می دانید در بلوک های سفالی و بلوک های سبک سیمانی(لیکا) از ملات ماسه سیمان استفاده می شود. در استفاده از ملات ماسه سیمان شاهد حجم بالای مصرف آب، عدم اختلاط مناسب، جا به جایی سخت مصالح در طبقات و وزن سنگین ملات هستیم این در حالی است که به عنوان مثال در بلوک های هبلکس به واسطه استفاده از ملات های آماده با لایه نازک 2 تا 3 میلی متر با مصرف 6 تا 7 لیتر آب، برای 20 تا 25 کیلوگرم ملات، حدودا 8 متر مربع دیوار به ضخامت 15 سانتی متر اجرا خواهد شد. اما نکته بسیار مهم در بحث ملات مصرفی در بلوک ها، ایجاد پل حرارتی در دیوار ها به واسطه ضخامت لایه ملات بستر است. ضخامت ملات بستر کمتر، یک دیوار همگن با پل حرارتی کمتر را در پی خواهد داشت.

ملات مصرفی بلوک هبلکس

ملات مصرفی بلوک هبلکس

سرعت اجرا

در بلوک های سفالی به دلیل ابعاد کوچک تر شاهد سرعت اجرای کمتر نسبت به بلوک های لیکا و هبلکس هستیم. در بلوک های هبلکس به خاطر استفاده از چسب نیازی به عمل آوری و دوغاب ریزی نخواهیم داشت که این مورد باعث بالاتر رفتن سرعت اجرا می شود به طوری که با 2 نفر نیروی انسانی، اجرای روزانه 25 تا 30 متر مربع دیوار هبلکس را خواهیم داشت.

سرعت اجرای دیوارچینی بلوک هبلکس

سرعت اجرای دیوارچینی بلوک هبلکس

اجرای تاسیسات

در بلوک های توخالی به دلیل سختی ذاتی بلوک برای اجرای تاسیسات چاره ای جز شکستن آن ها نیست و امکان شیار زنی بدون تخریب دیوار نیست که در نتیجه آن، همان عایق حداقلی هم از بین خواهد رفت و این ضعف بزرگی برای بلوک های سفالی و لیکا می باشد. اما در دیوارهای ساخته شده با بلوک هبلکس به علت توپر بودن میتوان با شیار زن ها یا شیار کن ها به راحتی مطابق نقشه انواع تاسیسات را اجرا کرد بدون اینکه دیوار تخریب شود.

نازک کاری

به دلیل کالیبره نبودن و وجود بند ملات ضخیم و رفع اشکال توخالی بودن هنگام اجرای تاسیسات، اجرای پلاستر سیمان یا اندود گچ و خاک در دیوار های سفالی و سیمانی الزامی ست و این سبب افزایش وزن دیوار و صرف هزینه بیشتر خواهد شد. در بلوک های هبلکس به دلیل استفاده از چسب، اثری از بند ملات ها وجود ندارد و بدون نیاز به اجرای پلاستر سیمان یا اندود گچ و خاک، تنها با لایه نازک گچ نهایی به ضخامت 5 تا 10 میلی متر نازک کاری انجام خواهد شد.

نماهای سنگی، کاشی و سرامیک

به طور کلی مطابق نشریه 714 مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برای تمامی بلوک ها در هنگام اجرا باید از قطعات مهاری نما استفاده کرد اما در بلوک های هبلکس به دلیل جذب سریع آب باید دقت شود تا با تمهیداتی این نقص بر طرف و از کشیده شدن رطوبت ملات توسط دیوار یا اصطلاحا سوختن ملات جلوگیری گردد.

این کار می تواند با رطوبت دهی مداوم در هنگام کار و یا با استفاده از پرایمر های مخصوص انجام شود. قطعات اتصالی نما در بلوک های سفالی و لیکا، مفتولی و در بلوک های هبلکس به دلیل سطح صاف و هموار بسیار راحت تر و کم هزینه تر می باشد. برای کاشی و سنگ کاری داخلی در بلوک های لیکا و سفالی نیازی به بست های نگهدارنده نمی باشد.

ضایعات اجرایی

بلوک های سفالی به دلیل عدم بسته بندی در هنگام حمل و تخلیه دچار شکستگی بسیار می شوند که به دلیل عدم برش پذیری به غلط به عنوان ضایعات در کف سازی استفاده می شوندو این مورد در مورد بلوک های لیکا و هبلکس به دلیل بسته بندی و جا به جایی با پالت در طبقات بسیار کمتر محسوس است. در بلوک های هبلکس به علت برش پذیری، میزان ضایعات بسیار ناچیز و در حدود 1 الی 2 درصد به صورت کلی خواهد بود.

مجموعه ساختمانی بیلدر به عنوان عرضه کننده بلوک هبلکس و قطعات اتصالی آن، آماده ارائه مشاوره و خدمات برای پروژه انبوه سازی و خصوصی در سراسر کشور می باشد.

خرید بلوک هبلکس

3 دیدگاه در “مقایسه کامل ویژگی های اجرایی محصولات رایج دیوار چینی

  1. علی گفت:

    آیا بلوک‌ها در برابر رطوبت مقاوم هستند؟ برای ساخت دیوارهای خارجی پیشنهاد می‌ دید؟

    1. admin گفت:

      با سلام
      در بخش بلاگ تمامی مزایا و معایب بلوک هبلکس توضیح داده شده است
      در مورد پیشنهاد برای دیوار های خارجی بله گزینه مناسبی می باشد

  2. محمود طحان گفت:

    طول عمر مفید دیوارهای ساخته شده با بلوک هبلکس چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *