مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال
مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال
مقدمهای بر مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال
برای مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال، ابتدا باید با ویژگیهای هر دو آشنا شوید. بلوک هبلکس از جنس بتن بوده و کاربرد آن در عایقبندی است. بلوک هبلکس در ساختار بیرونی و درونی ساختمان بکار میرود. برای ساخت آجر سفال، از ترکیب خاک رس و خاک سفال استفاده میکنند. آجر سفال در دیوارچینی، ساخت کف و سقف کاربرد دارد. بلوک هبلکس و آجر سفال، هر کدام ویژگیها و مزایا و معایبی دارند که در این مقاله آنها را بررسی میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و مقایسه این دو، تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس با نام دیگر بلوک ACC ، از انواع مصالح ساختمانی از جنس بتن است. اصلیترین کاربرد بلوک ACC، عایقبندی ساختمان است. این بلوک را در بیرون و درون ساختمان، از جمله در لولهگذاری و سیمکشی میتوان مشاهده نمود. این نوع بلوک اندازهها و ضخامتهای مختلفی دارد. در ادامه ویژگیهای آن را بررسی کرده و به مزایای هبلکس اشاره میکنیم.
مزایای بلوک هبلکس چیست؟
این نوع بلوک پرکاربرد است. به سبب ویژگیهای خاص ساختاری که دارد، استفاده از آن همراه با مزایایی است که به آنها اشاره میکنیم:
• بلوک هبلکس وزن پایینی دارد. مواد سازنده این نوع بلوک از آجر و سایر مصالح سبکتر است. در مقایسه با آجر سفال، این دو حجم یکسانی دارند ولی هبلکس وزن کمتری دارد.
• این نوع بلوک بسیار مقاوم است. مقاومت هبلکس در برابر زمینلرزه و فشارهای بیرونی قابل توجه است.
• عایق بسیار خوبی است. هبلکس یک عایق ایدهآل در برابر تغییرات دمایی است. همچنین میتواند به عنوان عایق صوتی نیز عملکرد خوبی داشته باشد. در مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال، میتوان گفت که هبلکس عایق بهتری از آجر است.
• این نوع بلوک در برابر آتشسوزی مقاوم است. به علت عایق بودن، این نوع بلوک میتواند از انتقال حرارت و گرما جلوگیری کرده و مانع آتشسوزی شود.
معایب بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس مزایای زیادی دارد اما باید معایب آن را هم در نظر داشته باشید. از معایب هبلکس میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
• مقاومت فشاری پایینی دارد. این بدان معناست که هبلکس در برابر فشارهای جانبی مقاومت کافی را ندارد. یعنی هبلکس نمیتواند برای ساخت دیوارهای باربر استفاده شود. برای افزایش مقاومت، میتوان ضخامت دیوار باربر ساخته شده از هبلکس را بیشتر کرد که باعث بالا رفتن هزینهها میشود.
• به شکل مناسبی به سازه متصل نمیشود. خاصیت صلبیت و انعطافپذیری این بلوک پایین است، به همین دلیل نمیتواند به درستی به سازه متصل شود.
• هزینه تولید آن بالا است. اصلیترین ماده بکار رفته در هبلکس، سیلیس است. مراحل استخراج سیلیس هزینهبر بوده و باعث میشود که هزینه ساخت این بلوک بالا رود.
• مراحل ساخت آن طولانی است. مراحل استخراج مواد بکار رفته در هبلکس، طولانی بوده و سبب میشود که ساخت این نوع بلوک دشوار باشد.
آجر سفال چیست؟
آجر سفال یکی از مصالح پرطرفداری است که از قدیم در ساختمانسازی کاربرد داشته است. آجر سفال از ترکیب خاک رس و سفال تشکیل شده و در دیوارچینی استفاده میشود. آجر سفال سبک است و برای ساخت دیوارهای غیرباربر و به عنوان جدا کننده فضا استفاده میشود. در ادامه بیشتر این نوع آجر را بررسی کرده و مزایا و معایب آن را بیان میکنیم.
مزایای آجر سفال چیست؟
در این بخش از متن مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال، به مزایای آجر سفال اشاره میکنیم:
• میتوانید در هزینه کارگر و زمان صرفهجویی کنید. سرعت کار کردن با آجر سفالی بسیار بالا است.
• آجر سفال عایق حرارتی مناسبی است. به علت سوراخهایی که در ساختار آجر سفالی وجود دارد، نسبت به آجر معمولی عایق بهتری است. حتی میتوان در این نوع آجر فوم قرار داد تا خاصیت عایق بودن آن بیشتر شود.
• وزن آجر سفال، نسبت به آجرهای معمولی کمتر است. نسبت وزن به ابعاد این مصالح بسیار پایین بوده و سبب میشود که هزینه اسکلت ساختمان کاهش یابد. به علت وزن پایین، هزینه انتقال آن به بالای ساختمان کم بوده و از لحاظ اقتصادی بسیار بهصرفه است.
• آجر ساخته شده از جنس سفال، عایق بسیار خوبی در برابر صدا است.
معایب آجر سفال چیست؟
با مزایای آجر سفال آشنا شدید. حال میخواهیم معایب آن را نیز بررسی کنیم. از معایب این نوع آجر، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
• ممکن است هنگام حمل و نقل آسیب ببیند. آجر سفال، شکننده است و موقع حمل و نقل امکان آسیب دیدن آن وجود دارد. اگر آجر سفال با احتیاط حمل نشود، ممکن است خسارات زیادی را به شما وارد کند. حتی هنگام ساختمانسازی نیز باید از کارگرانی کمک گرفت که تجربه کافی را دارند و به آجر سفال آسیب نمیزنند.
• اندازه آن ثابت است و تغییر نمیکند. امکان تغییر اندازه آجر سفال برای پروژههای مختلف وجود ندارد.
• این نوع آجر نیاز به صفحهبندی دارد. صاف و هموار کردن دیوارهایی که از آجر سفال ساخته شدهاند، مشکل است. برای این کار باید از مصالحی مانند گچ و خاک استفاده کرد و با یک لایه ضخیم روی آجرها را پوشاند. در مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال، باید به این نکته توجه کنید که آجر سفال نیاز به صفحهبندی دارد.
• ممکن است خاک رس آلوده شود. ممکن است خاک رس در معدن، با آهک آلوده شود. وجود آهک در ساختار خاک رس، باعث میشود که آجر سفالی ترک بخورد و مقاومت آن کاهش یابد.
با در نظر گرفتن مزایا و معایب هبلکس و آجر سفال، طبق نیاز خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب نمایید.
سخن پایانی درباره مقایسه بلوک هبلکس با آجر سفال
در این مقاله با بلوک هبلکس و آجر سفال آشنا شدید. هر کدام از این مصالح ساختمانی دارای مزایا و معایبی هستند که به آنها اشاره کردیم. با مقایسه این مزایا و معایب، میتوانید انتخاب کنید که کدام یک از این مصالح برای شما مناسبتر است. بلوک هبلکس عایق خوبی بوده و در برابر آتشسوزی مقاوم است. اما هبلکس با سازه تطابق کافی ندارد و مراحل ساخت آن طولانی است.
با انتخاب آجر سفال، میتوانید در زمان و هزینهها صرفهجویی کنید. هر چند آجر سفال شکننده است و نیاز به صفحهبندی دارد. طبق نیازی که دارید، میتوانید هبلکس یا آجر سفال را خریداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما 05631086 در ارتباط باشید.