مقاله

مزایا و معایب ناودانی منقطع در ساختمان

مشاهده لیست قیمت ناودانی روکش شده با روی

به مقاطع یو شکل در صنایع فلزی اصطلاحا ناودانی گفته می‌شود و البته از این پروفیل در صنعت ساختمان استفاده‌های فراوانی می‌گردد.

در بخش اسکلت ساختمان‌های فلزی غالبا در محل مهاربند ها از مقاطع ناودانی استفاده می‌شود که در سایزها و ضخامت‌های مختلف عرضه می‌گردد اما در این مقاله سعی داریم به کاربرد ناودانی در مقاطع اتصالی در اجزای غیر سازه‌ای بپردازیم.

با انتشار آیین نامه 2800 ناودانی منقطع به صورت گسترده به صنعت ساختمان اضافه شد. از این مقاطع در اتصال اجزای غیر سازه‌ای به سازه استفاده می‌گردد که در ادامه با دیتیل های اجرایی نحوه قرار گیری این پروفیل را بررسی خواهیم کرد.

اتصال ستون به دیوار:

مطابق بند 6-1-4-2-5 پیوست ششم آیین نامه 2800 ناودانی منقطع به عنوان یکی از سه روش اتصال ستون به دیوار کاربرد دارد و البته این نکته شایان ذکر است که این نوع اتصال در تمامی دیوارهای اعم از بلوک AAC سیمانی_لیکا و سفال کاربرد دارد.

بند 6-1-4-2-5-الف پیوست 6 آیین نامه 2800

بند 6-1-4-2-5-الف پیوست 6 آیین نامه 2800

نکته مهم در این نوع اتصال مربوط به ساختمان‌های دارای اهمیت بالا مانند بیمارستان‌ها می‌باشد که ناودانی باید غیر منقطع و پیوسته به کار رود که البته بایستی به محل اتصال تیر به ستون در استفاده از این مقطع توجه ویژه‌ای گردد.

بند 6-1-4-2-10 پیوست 6 آیین نامه 2800

بند 6-1-4-2-10 پیوست 6 آیین نامه 2800

اتصال تیر به دیوار:

در محل این اتصال با توجه به تاکید بر گذاشتن فاصله به اندازه 2.5 سانتی متر یا خیز دراز مدت تیر بین دیوار و سقف، دیوار بایستی در رج انتهایی مهار گردد که می‌توان از ناودانی با فاصله حداکثر 1.2 متر از یکدیگر استفاده کرد.

علاوه بر دو محل گفته شده، از این مقطع برای موقعیت ‌های زیر هم می‌توان استفاده کرد.

مزایا و معایب ناودانی منقطع در ساختمان

مزایا و معایب ناودانی منقطع در ساختمان

گرفتن ساپورت از تیرچه جهت اتصالات بالای دیوار

Det 6

Det 6

اتصال کشویی در وادارها

بند 6-1-4-2-3 پیوست 6 آیین نامه 2800

بند 6-1-4-2-3 پیوست 6 آیین نامه 2800

با توجه به اینکه تاکید بر گالوانیزه بودن اتصالات در اجزای غیر سازه‌ای وجود دارد، بهتر است در دو مورد گفته شده در ابتدای مقاله از ناودانی منقطع گالوانیزه استفاده گرد.

بررسی ناودانی‌های منقطع موجود در بازار

ناودانی هایی که در حال حاضر در بازار عرضه می‌گردند شامل ناودانی‌های منقطع فرم‌دهی شده یا اصطلاحا نک دار و ساده به صورت گالوانیزه یا سیاه می‌باشند که در ابعاد مختلف تولید و عرضه می‌شوند.

ابعاد ناودانی منقطع:

ناودانی‌های منقطع در طول‌ها و عرض‌های متفاوت، متناسب با ضخامت دیوار در محل استفاده عرضه می‌گردند. نکته مهم در بحث ابعاد ناودانی‌ها اندازه بال آن ها می‌باشد که حداقل بایستی 7 سانتی متر (حداقل درگیری با دیوار 4 سانتی متر بعلاوه 3 سانتی متر فاصله بین ستون یا تیر با دیوار) باشد.

ابعاد ناودانی منقطع

ابعاد ناودانی منقطع

روش نصب ناودانی‌های منقطع:

ناودانی‌ها در سازه‌های بتنی به وسیله ی انکر بولت، رول بولت یا پیچ و مهره و در سازه‌های فلزی به وسیله جوش به سازه متصل می‌گردند. دقت شود در سازه‌های بتنی از استفاده از ناودانی‌هایی با سوراخ‌های لوبیایی شکل در جهت عمود به دیوار خودداری گردد تا امکان جا به جایی بدین وسیله به دیوار وجود نداشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *